3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

 
 


Jerry Willard

Ρεσιτάλ baroque κιθάρας, λαούτου, σύγχρονης κιθάρας, διδασκαλία


Γεννήθηκε στο Cleveland του Ohio. Πρώτος του δάσκαλος ήταν ο πατέρας του, Jeff Willard. Ο κιθαριστής-παιδαγωγός Sophocles Papas αναγνώρισε το ταλέντο του και τον κάλεσε να σπουδάσει μαζί του στην Ουάσιγκτον. Δάσκαλοί του ήταν οι Richard Lurie και Alirio Diaz που τον βοήθησαν να αναπτύξει την μουσική και τεχνική του προσέγγιση στην κιθάρα. Μαθήτευσε επίσης κοντά στον βιολονίστα Misha Mishakoff και τον τσελλίστα Warren Downs με τους οποίους ανέπτυξε τις γνώσεις του όσον αφορά στη μουσική έκφραση.


Ο J. Willard έχει εμφανιστεί στο Alice Tully Hall, Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, έχει περιοδεύσει πολλές φορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και είναι ένας  επιτυχημένος(αναγνωρισμένος) ερμηνευτής(εκτελεστής) όλων των νυκτών οργάνων (archlute, αναγεννησιακό λαούτο, μπαρόκ κιθάρα, κιθάρα του 19ου αιώνα και σύγχρονη κιθάρα). Ο Raymond Ericson των New York Times γράφει : “ Το ρεσιτάλ ήταν παραδειγματικό O.  Ο Willard ερμήνευσε στο λαούτο έργα των Adrian LeRoy και John Dowland και μετέτρεψε αυτό το εκ φύσεως χαμηλόφωνο πρόγονο της κιθάρας σε ένα λαμπερό και ζωηρό όργανο...και πάλι η καθαρότητα που χαρακτηρίζει το  παίξιμο του  Willard έδωσε ιδιαίτερη ευχαρίστηση.»


Γνωστός και από τις συνεργασίες του με σύνολα μουσικής δωματίου, έχει συμπράξει με την Cleveland Orchestra, την New York Opera Company, την New York Consort of Viols και την Queen’s Chamber Band.

Ο Jerry Willard έχει εκδόσει συλλογές έργων για κιθάρα : “The Complete Lute Music of J.S. Bach” και “The Compete  Works of Gaspar Sanz” και τα δύο διαθέσιμα από την Music Sales Corporation.


O Jerry Willard συνεργάζεται με τη δισκογραφική εταιρεία Lyrichord Discs. Έχει ηχογραφήσει μουσική για arch-lute, Μπαρόκ κιθάρα και αναγεννησιακό λαούτο. Έχει μόλις ολοκληρώσει μία ηχογράφηση με οπερατικά αποσπάσματα του Giuliani και Mertz όπου παίζει με κιθάρα  Lacote κατασκευασμένη στο Παρίσι  το  1820.


Ο J.Willard μένει στη Νέα Υόρκη και διδάσκει στο State University of  New York στο Stony Brook.