3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

 
 


Έφη Μηνακούλη

Συναυλία αναγεννησιακής και baroque μουσικής, λαούτο, θεόρβη, τραγούδι


Η Έφη Μηνακούλη σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο και κλασικό τραγούδι με τους Καίτη Παπαλεξοπούλου, Φραγκίσκο Βουτσίνο, Κώστα Πασχάλη. Με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου και του Guildhall School of Music and Drama φοίτησε στο Τμήμα Παληάς Μουσικής του Guildhall όπου ειδικεύτηκε στην ερμηνεία του αναγεννησιακού λαούτου και της θεόρβης και την φωνητική μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. 


Σαν λαουτίστα έχει συνεργαστεί με τις περισσότερες Ελληνικές ορχήστρες και έχει συμπράξει σε πολλές μπαρόκ Όπερες. Σαν τραγουδίστρια έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ, και έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την ορχήστρα του Αμερικάνικου Κολλεγίου. Σαν μέλος των συνόλων «Εργαστήρι Παληάς Μουσικής», «Sinfonia» και  «Family Voices» έχει εμφανιστεί στην Αθήνα, στα περισσότερα Ελληνικά φεστιβάλ καθώς και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει στις πρώτες παγκόσμιες ηχογραφήσεις των Όπερων  «Oreste»   «Arianna in Creta» , «Tamerlano» και «GiulioCesare» του G.F.Handel για την Γερμανική εταιρεία MDG και στην ηχογράφηση του CD  του συνόλου Sinfonia με τίτλο Nativita di Christo. Συνεργάστηκε με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην παρουσίαση των Κυριακάτικων Πρωινών.


Διδάσκει στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος.


 


Κατερίνα Κτώνα

Συναυλία αναγεννησιακής και baroque μουσικής, τσέμπαλο


Τσεμπαλίστα και πιανίστα. Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών (Α’ βραβείο πιάνου) και αριστούχος της  Ανωτάτης Κρατικής Σχολής του Μονάχου( Σχολή τσέμπαλου). Παρακολούθησε σεμινάρια στο τσέμπαλο με τους Kenneth Gilbert και Ton Koopman.


Είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού συνόλου μπαρόκ SINFONIA. Έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες Καμεράτα, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα των Χρωμάτων. Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τον οργανίστα Nicolas Kynaston  παρουσιάζοντας έργα για τσέμπαλο και εκκλησιαστικό  όργανο.


Έχει παρουσιάσει σε πρώτες εκτελέσεις στην Ελλάδα έργα του 20ού αιώνα των N. Gorecki, H. Cowell ,Γ. Κουμεντάκη, Δ. Αρύβα. Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας  (ρεσιτάλ, εκπαιδευτικές εκπομπές).


Στα ρεσιτάλ της επιδιώκει μεγαλύτερη επικοινωνία με το κοινό αναλύοντας τα έργα τα οποία πρόκειται να ερμηνεύσει: Ιόνιο Πανεπιστήμιο-Κέρκυρα (2007), Μουσείο Κεραμεικής Τέχνης- Αθήνα (2012), Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο- Αθήνα (2012). Διδάσκει τσέμπαλο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.