3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

 
 


Βασιλική Λεoντάρη


Φτιάχνοντας ιστορίες με μουσική

‘Ενα διαδραστικο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.


Αποτελεί μια από εκείνες τις περιπτώσεις σολίστ κλασικής κιθάρας που έχουν τη διττή ιδιότητα μουσικού και επιστήμονα. Πήρε το δίπλωμα της στην κλασική κιθάρα το 1994 με άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο εξαιρετικής επίδοσης. Έκτοτε έχει αποσπάσει διακρίσεις  όπως το Α΄ βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας του ωδείου «Φ. Νάκας» και στον  Α΄ διεθνή διαγωνισμό κλασικής κιθάρας που διοργανώθηκε στις Αρχάνες της Κρήτης, όπου συνέπραξε με την «ορχήστρα των χρωμάτων» υπό τη διεύθυνση του κ. Μίλτου Λογιάδη.


Διδάκτωρ, φιλόλογος στο μουσικό σχολείο Ιλίου,  σολίστ και καθηγήτρια κλασικής κιθάρας, η Βασιλική Λεοντάρη διδάσκει δυο γλώσσες: την ελληνική και τη μουσική ως «κοινή γλώσσα».


Η διδακτορικής της διατριβή με θέμα: “Ο  ρόλος της μουσικής στην παιδεία από την αρχαιότητα ως σήμερα και η συμβολή της στην κοινωνικοποίηση των παιδιών με ειδικές κοινωνικές ανάγκες: το παράδειγμα των αλλοδαπών μαθητών” πρόκειται για μια έρευνα στο πλαίσιο της διδασκαλίας της  σ΄ένα σχολείο στην Κυψέλη.  

   

«Ο κοινωνικός ρόλος της μάθησης είναι πιο σημαντικός από την ίδια τη μάθηση» αυτό διδάσκει, γιατί αυτό διδάχθηκε: ο πατέρας της, δάσκαλος, κάποτε της είπε:  «έχουν περάσει πολλοί δάσκαλοι από τη ζωή σου. Έχεις κάποιον στο νου σου που να τον θυμάσαι; φρόντισε να γίνεις για τους μαθητές σου αυτός ο “κάποιος”».


(Από συνέντευξη στην Τίνα Βαρουχάκη, στο δυκτιακό μουσικό περιοδικό TAR, Απρίλιος 2012)