3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

 
 


Αντώνης Κουφουδάκης

Ρεσιτάλ κιθάρας


Ο Αντώνης Κουφουδάκης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με καθηγητή τον Στέλιο Μπράτο. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και πτυχιούχος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Ιανουάριο του 2006 πήρε το Δίπλωμά του στην κιθάρα με Άριστα παμψηφεί και A' Βραβείο από το Ωδείο "Φίλιππος Νάκας" (τάξη Γιάννη Πετρίδη).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας ως ενεργό μέλος με τον Ε. Ασημακόπουλο & τη Λ. Ζώη, την Α. Χριστοδήμου, τον V. Mikulka, τον R. Dyens και τον J. Willard.

Έχει διακριθεί στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Κιθάρας που διοργανώνει το ΥΠΕΠΘ με αποκορύφωμα το 2000 όπου απέσπασε το A' Βραβείο. Το 2007 τιμήθηκε με Έπαινο στο διαγωνισμό που έγινε στo πλαίσιo του 16ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Κιθάρας, στην Πάτρα, από την Λίζα Ζώη και τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο.

Έχει δώσει ρεσιτάλ στη πόλη της Καλαμάτας (στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, στo πλαίσιo του Καλλιτεχνικού Καφενείου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και ως καλεσμένος του συλλόγου ΑΚΡΙΤΑΣ). Επίσης έχει δώσει ρεσιτάλ στo πλαίσιo του 19ου Κύκλου Συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους", προσκεκλημένος του ωδείου "Φίλιππος Νάκας", όπου παρουσίασε σε α' εκτέλεση το έργο του συνθέτη Στάθη Γυφτάκη ‘‘Dance for guitar'' το οποίο γράφτηκε για τον ίδιο.  Επίσης έχει λάβει μέρος στο φεστιβάλ κιθάρας της Νάξου το 2009 και έχει παρακολουθήσει τον κύκλο σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου για τη Μουσική με καθηγητές τους Θ.Αντωνίου, Μ.Λογιάδη, Γ.Κουρουπό κ.ά.

Τον Απρίλιο του 2012 συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας παρουσιάζοντας έργα ελλήνων συνθετών για κιθάρα. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και ηχογραφήσεις.

Από το 2008 διδάσκει κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Δραστηριοποιείται στην πόλη συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά σύνολα, όπως αφήγηση παραμυθιού με μουσική με αφηγήτρια την Κατερίνα Γυφτάκη, στο σχήμα Bit gia Bit που δημιούργησε με τον Γιώργο Κλάδη στα κρουστά και το Νίκο Παλαιολόγο στο ούτι, στο ντουέτο κιθάρα-φωνή με την Μαρία Κρασοπούλου και στο κιθαριστικό ντουέτο με τον Αλέξανδρο Αρτεμίσιο .